Külföld

A Simpson család 25 éve megjósolhatta a Titan tragédiáját, állítják a rajongók

rtl.hurtl.hu

2023. június 23. 7:33

Az 1998-as epizód producere tavaly maga is lemerült a Titanic roncsaihoz.

A Simpson család rajongói szerint a sorozat egy 25 éve adásba került része megjósolta a Titan tengeralattjáró katasztrófáját, írja a New York Post.

Az ügyben megszólalt a Simpson Tide című epizód író-producere Mike Reiss, aki tavaly júliusban maga is lemerült a Titannal, hogy megszemlélje a Titanic roncsait. 

Az Emmy-győztes alkotó elmondta: több íróval dolgozott a Titan-katasztrófa miatt reflektorfénybe került 1998-as epizódon, amelyben Homer és elveszettnek hitt apja, a kincsvadász Mason Fairbanbanks egy-egy tengeralattjáróval lemerülnek a tengerfenékre.

Reiss elmondta, hogy a Simpson Tide epizódot a Crimson Tide című tengeralattjárós akciófilm ihlette. A magyar mozikban Az utolsó esélyként futott filmben (a forgatókönyvbe Quentin Tarantino is besegített) Gene Hackman és Denzel Washington játszották a főszerepet.

Mint arról beszámoltunk, mindössze néhány tucat ember járt a Titanic roncsainál a vasárnap eltűnt Titan tengeralattjáróval, egyikük épp Mike Reiss volt, aki a feleségével vállalta az expedíciót. Reissék nem akarták megmondani, hogy pontosan mekkora összeget fizettek a kalandért, annyi tudható, hogy 100 ezer dollárnál, azaz nagyjából 33,9 millió forintnál többe került az út.

Mielőtt még felszállnál a hajóra, van egy hosszú-hosszú lemondó nyilatkozat, amely az első oldalon háromszor említi a halált

– nyilatkozta a producer.


A Fókusznak korábban exkluzív interjút adott az OceanGate vezérigazgatója:


Nyitókép: Twitter

#Külföld#titan#simpsons#tengeralattjáró#titanic

Címlapról ajánljuk