Külföld

Családját védve halt meg a Trump elleni merénylet halálos áldozata

rtl.hurtl.hu

2024. július 15. 13:39

Egy ötvenéves családapa, Corey Comperatore halt meg a Donald Trump elleni merényletben. 

Corey hősként halt meg.

Így jellemezte Pennsylvania állam kormányzója, Josh Shapiro Corey Comparatore -t, aki a saját testével védte feleségét és két lányát Donald Trump kampányrendezvényén, amikor egy fegyveres lőni kezdett. Az ötvenéves férfi a fején sebesült meg, és a helyszínen életét vesztette.

A Trump „lelkes rajongójaként” jellemzett Comparatore „a legjobb volt közülünk” – jelentette ki az állam demokrata kormányzója, aki elrendelte, hogy minden állami épületen eresszék félárbócra a lobogókat a tiszteletére. Joe Biden amerikai elnök és felesége is részvétét fejezte ki családjának, közölve, hogy „apa volt, aki a családját védte a golyók elől, és elvesztette az életét”.

A Sarver városában élt férfi mérnökként dolgozott a JSP műanyaggyártó vállalatnál, önkéntes tűzoltó volt a cégnek otthont adó településen, és három éven át tűzoltóparancsnok is volt. „Nagyszerű vezető volt, nem volt nála szerényebb ember” – jellemezte őt a tűzoltóság jelenlegi vezetője a New York Times-nak. A Washingon Postnak nyilatkozva pedig hozzátette: Mindig ő volt az első, aki berohant egy égő épületbe.

Családját védve halt meg a Trump-merénylet halálos áldozata
Emlékmű Corey Comperatore tiszteletére az önkéntes tűzoltóságon, ahol dolgozott. Fotó:  REUTERS/Brendan McDermid

Az amerikai sajtónak nyilatkozó ismerősök, szomszédok és barátok családszerető és hívő emberként jellemezték, akinek remek humora volt. Mostohatestvére, Steve Warheit a Postnak elmondta, hogy bár politikai nézeteik különbözőek voltak, tisztelte testvére nézőpontját. A vele szemben élő Paul Hayden elmondta, hogy az előző elnökválasztás alatt Comparatore Trump zászlót tűzött ki otthonára, és bár ő Biden-szavazó, ez nem befolyásolta barátságukat, és hozzátette:

Nagyon jó ember volt, szégyen, hogy az történt, ami történt.

A támadásban két másik férfi, az 57 éves David Dutch, valamint a 74 éves James Copenhaver sebesült meg. Minkettőjüket kritikus állapotban szállították kórházba, és vasárnap stabil állapotban voltak.

Nyitókép: MTI/AP/Evan Vucci

 

#Külföld#donald trump#merénylet#halott#halálos áldozat#sebesült

Címlapról ajánljuk