Külföld

Elon Musk a merényletkísérlet után már nyíltan is Donald Trumpot támogatja az elnökválasztáson

rtl.hurtl.hu

2024. július 14. 8:52

Donald Trump demokrata elnökjelölt túlélt egy merényletkísérletet, és a világ leggazdagabb emberének támogatását is begyűjtötte.

„Teljességgel támogatom Donald Trumpot, és reménykedek a mielőbbi gyógyulásában” – írta Elon Musk az X-en nem sokkal a volt elnök elleni merényletkísérlet után. Szóhasználata arról tanúskodik, hogy a támogatás nemcsak a felépülésre, hanem az elnökjelöltségre vonatkozik.

Donald Trump volt amerikai elnökre rálőttek egy szombati, Pennsylvania államban tartott kampányrendezvényen. A republikánusok elnökjelöltje épp a színpadon beszélt, mikor lövések dördültek el. Trump a jobb fülén sérült, a támadó és az esemény egy résztvevője meghalt, ketten súlyosan megsérültek:


Egyelőre nem tudni, hogy Elon Musk tett-e lépéseket az ellen, hogy gátat szabjon a közösségi oldalán, az X-en terjedő megerősítetlen híreszteléseknek a merényletről: az utóbbi órákban felkapottá vált a közösségi oldalon a merényletkísérlet hitelességének megvitatása, számos felhasználó azt terjeszti, hogy az megrendezett volt.


Nyitókép: Gonzalo Fuentes / Reuters

#Külföld#donald trump#merényletkísérlet#elon musk#támogatás#twitter

Címlapról ajánljuk