Külföld

Megszólalt Donald Trump az ellene elkövetett merényletkísérlet után

rtl.hurtl.hu

2024. július 14. 15:05

Nem hagyhatjuk, hogy a gonosz győzedelmeskedjen – üzente Donald Trump pár órával az ellene elkövetett merényletkísérlet után.

„Soha korábban nem volt annyira fontos, mint most, hogy egységesek, erősek és elszántak maradjunk, és amerikaiként megmutassuk valódi jellemünket” – írta Donald Trump vasárnap a Truth Social nevű közösségi oldalon, pár órával az ellene elkövetett merényletkísérlet után.

Nem hagyhatjuk, hogy a gonosz győzedelmeskedjen

– ezt üzente az MTI beszámolója szerint a republikánus elnökjelölt, aki azt is írta: „csakis Isten akadályozta meg, hogy megtörténjen az elképzelhetetlen”.

A Politico eközben a volt amerikai elnök kampánystábjának egy belső feljegyzésére hivatkozva arról adott hírt, hogy megerősítik a fegyveres biztonsági őrök jelenlétét a kampányhelyszíneken a támadás után. A brüsszeli lap szerint a feljegyzésben arra is felszólították a kampánystáb tagjait, hogy vasárnap maradjanak távol a washingtoni és West Palm Beach-i irodáktól, illetve semmilyen formában ne kommentálják a nyilvánosságban a szombati támadást.

Mint arról részletesen beszámoltunk, Donald Trump a Pennsylvania állambeli Butlerben tartott kampánygyűlést, mikor beszéde közben lövések dördültek el. Trumpra titkosügynökök ugrottak, majd lesegítették a színpadról, miközben a véres arcú volt elnök magasba emelte az öklét. Trump a jobb fülén sérült, a támadó és az esemény egy résztvevője meghalt, ketten súlyosan megsérültek. Joe Biden amerikai elnök elítélte a politikai erőszakot, aminek szerinte semmi keresnivalója Amerikában.


A magyar politikusok az esetre adott reakcióiról itt olvashat.

Nyitókép: Anna Moneymaker / Getty Images

 

#Külföld#donald trump#merényletkísérlet#trump

Címlapról ajánljuk