Külföld

A Ryanair és a Wizz Air is késésekre figyelmeztet

rtl.hurtl.hu

2024. július 13. 17:52

Európa-szerte késésekre kell számítani a Ryanair és a Wizz Air közlése szerint, a légitársaságok szerint nem velük van a probléma. 

A légiirányítók hiánya, valamint az időjárás miatt vannak késések az európai légiközlekedésben – közölte szombaton a Ryanair, valamint a Wizz Air. 

A Ryanair közleményben kért elnézést az utasaitól a szombati késesek miatt, amik minden európai légitársaságot érintenek. A késéseket a légitársaság közlése szerint a légiirányítók hiánya okozta.

Közben a Wizz Air közölte, hogy az elmúlt hetek időjárási viszontagságai és résidő-problémái a teljes európai légi közlekedésre hatással voltak – írta a hvg.hu. A Wizz Air közleménye szerint  „az időjárás, valamint a magyar és a nemzetközi légiforgalmi irányítási rendszerek kapacitáshiánya miatt sajnos elkerülhetetlenek a késések”, és a probléma messze túlmutat a saját hatáskörükön.

Nyitókép: pilóták integetnek a Wizz Air légitársaság Airbus A321-271NX típusú repülőgépéből, mely a Brassóból érkezett első menetrend szerinti légi járat a Liszt Ferenc-repülőtéren 2024. július 2-án. Fotó: MTI/Lakatos Péter

 

#Külföld#légiközlekedés#wizz air#ryanair#légiirányítás

Címlapról ajánljuk