Külföld

Stephen King is felszólította Joe Bident, hogy lépjen vissza az elnökválasztástól

rtl.hurtl.hu

2024. július 8. 19:38

Ezzel a híres horroríró a demokrata párt több tagjához csatlakozik, akik szerint Joe Biden nem lenne képes legyőzni Donald Trumpot.

„Joe Biden remek elnök volt, de itt az ideje, hogy – az általa oly nyilvánvalóan szeretett Amerika érdekében – bejelentse, hogy nem indul a választáson” – írta Twitteren Stephen King író. Ezzel a demokrata párt több tagjához csatlakozik, akik a választási vita után kérték arra az elnököt, hogy ne induljon újra.

Korábban Biden azt közölte: „Nem indulnék újra, ha nem hinném azt teljes mértékben, hogy én vagyok a legjobb ember arra, hogy legyőzzem Donald Trumpot”. Egy egy választási gyűlésen is arról beszélt, hogy nem áll szándékában visszalépni a jelöltségtől az elnökjelölti vitán mutatott gyenge szereplése, valamint az erre vonatkozó felhívások ellenére sem.

Korábban a Disney család is felfüggesztette a demokraták támogatását Biden teljesítménye miatt. „Ha Biden nem lép vissza, a Demokraták veszítenek. Ebben biztos vagyok. A vereségnek pedig szörnyű következményei lesznek” – nyilatkozta Abigail Disney, aki hozzátette: Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns legesélyesebb kihívójának a jelenlegi alelnököt, Kamala Harrist tartja.

Az amerikai elnök amúgy saját magát Bakigépnek nevezi, de az elszólásain kívül számos esésnek is tanúi lehettünk politikai karrierje során, ahogy az az alábbi videóban is látható.

Nyitókép: Samuel Corum / Astrid Stawiarz / Getty Images

#Külföld#joe biden#stephen king#elnökválasztás#Demokrata Párt#vita#öreg#donald trump

Címlapról ajánljuk