Külföld

Joe Biden: én vagyok a legjobb ember arra, hogy legyőzzem Donald Trumpot

rtl.hurtl.hu

2024. július 8. 17:53

Biden szerint a Demokrata Pártnak egyetlen feladata van, az hogy segítse őt a republikánusok jelöltjének legyőzésében.

Nem indulnék újra, ha nem hinném azt teljes mértékben, hogy én vagyok a legjobb ember arra, hogy legyőzzem Donald Trumpot – ezt írta Joe Biden abban a levélben, amit a kongresszusi demokrata politikusoknak küldött a Sky News szerint.

Az elnök azt írta, hogy komoly egyeztetéseken van túl a párt vezetőivel és tisztségviselőivel is és tudja, mi a választás tétje. A levelében azt is írta, hogy észrevette az aggodalmakat az életkora miatt.

Joe Biden pénteken egy választási gyűlésen is arról beszélt, hogy nem áll szándékában visszalépni a jelöltségtől az elnökjelölti vitán mutatott gyenge szereplése, valamint az erre vonatkozó felhívások ellenére sem. A vita után a pártjából többen is felszólították Bident, hogy lépjen vissza.

Biden szerint a pártnak egyetlen feladata van, hogy segítse őt a republikánusok jelöltjének legyőzésében. Az elnök emlékeztette a Demokrata politikusokat, hogy tartsák tiszteletben az előválasztás eredményét. Arra is figyelmeztette őket, hogy 42 nap van a demokrata jelölőgyűlésig és 119 a választásokig.

„Az elszántság bármilyen megrendülése vagy az előttünk álló feladat tisztázásának hiánya csak Trumpnak segít és nekünk árt. Itt az ideje, hogy összefogjunk, egységes pártként haladjunk előre, és legyőzzük Donald Trumpot” – mondta.

Nyitókép: Reuters/Nathan Howard

#Külföld#joe biden#levél#Demokrata Párt#donald trump#egyesült államok#elnökválasztás

Címlapról ajánljuk