Külföld

Defektet kapott Orbán Viktor konvoja, szendvicset csomagoltak neki az ukrajnai útra

rtl.hurtl.hu

2024. július 5. 6:26

Orbán Viktor nem vett részt fogadáson a háború sújtotta Ukrajnában, a nagykövetség gondoskodott elemózsiájáról, amit az autóban fogyasztott el.

Hétfőn vette át Magyarország nevében Orbán Viktor az unió soros elnökségét, a kormányfő még aznap a háború sújtotta Ukrajnába utazott. Csütörtöki, eddig meg nem erősített információk szerint a miniszterelnök pénteken Oroszországba látogat, és Vlagyimir Putyin elnökkel egyeztet.


A Blikk információi szerint Orbán Viktor hétfőn Brüsszelből nem Budapestre, hanem Debrecenbe repült, itt már a saját konvoja várta a miniszterelnököt, aki szűk stábjával átült a kocsikba, majd elindultak a beregsurányi átkelőhöz. A 24 órás oda-vissza autózás alatt 2100 kilométert tettek meg, miközben tízszer álltak meg benzinkútnál.

A lap szerint részben azért is haladtak lassan, mert Kijevbe autópálya helyett többnyire rossz minőségű út vezet, ráadásul az egyik autó defektet is kapott. A konvoj félreállt, és kereket cseréltek, így a tervezettnél fél órával tovább maradt a delegáció Ukrajnában.

Orbán Viktor először a kijevi nagykövetségre ment, ahol mindenki felfrissülhetett és átöltözhetett, majd az elnöki palota felé vette a csoport az irányt. A Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott háromórás tárgyalás után a kormányfő visszatért a nagykövetségre, aztán szinte azonnal el is indult Budapest felé.

A lap úgy tudja, hogy Ukrajnában nem volt fogadás, még ebédelni sem ült be sehova Kijevben a miniszterelnök: a nagykövetségen csomagoltak neki szendvicset a hazaútra, az ételt az autóban fogyasztotta el.

Nyitókép: Orbán Viktor / Facebook

#Külföld#orbán viktor#orosz-ukrán háború#ukrajna#defekt#szendvics

Címlapról ajánljuk