Külföld

Savtámadás egy német kávézóban, többen megsérültek

rtl.hurtl.hu

2024. június 30. 22:02

Savval támadtak egy vendégre egy kávézóban a németországi Bochum városában. Több rendőr és tűzoltó is megsérült. 

Több ember megsérült, miután savval támadtak egy vendégre egy kávézóban a németországi Bochum városában. A helyi rendőrség közlése szerint egy férfi vasárnap, helyi idő szerint délután fél négy előtt pár perccel ment oda a kávézó teraszának egyik asztalához, majd „savas folyadékot” öntött egy ott ülő férfira.

A savtól megsérült egy, az asztalnál ülő nő, valamint egy az egyik pincér is – írta a CNN. Mellettük könnyebb sérüléseket szenvedett négy – más hírek szerint hat – rendőr, valamint két tűzoltó is, akik érintkeztek a maró anyaggal.

Az elkövetőt nem sokkal a támadás után elfogták, egyelőre nem lehet tudni, hogy miért öntötte le savval áldozatát. A támadó kihallgatása jelenleg is zajlik – közölte a rendőrség.

Az ntv.de egyik újságírója, akik éppen akkor arra járt, arról számolt be, hogy hirtelen hangos sikoltozást lehetett hallani a kávézó terasza felől, amit perceken belül rendőrök leptek el. Egy szemtanú a WDR közszolgálati adónak elmondta, hogy azt látta, hogy egy fiatal férfi fekszik a földön, azt üvöltözve, hogy „éget, éget”, miközben többen vizet öntöttek rá.

Westdeutsche Allgemeine Zeitung című lap információi szerint a célpont a nyakán, hasán és a lábain sérült meg. Egy szemtanú elmondása szerint „szörnyen nézett ki”. Az áldozat a rendőrség közlése szerint súlyos sérüléseket szenvedett, de pontos állapotát egyelőre nem lehet tudni.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Matthias Schumann

 

#Külföld#sav#támadás#németország#kávézó

Címlapról ajánljuk