Külföld

Őrizetbe vettek egy férfit, mert beintett a rendőrnek, de 65 millió forintnyi kártérítést kapott

rtl.hurtl.hu

2024. június 29. 11:10

A közúti ellenőrzés fajult el úgy, hogy kattant a bilincs, de végül a sofőrnek adott igazat a bíróság.

Több, mint hat év után zárult le Vermont államban az a bizarr per, amelynek végén a bíróság 175 ezer dollár (csaknem 65 millió forint) kártérítést ítélt meg egy férfinak, akit azért tartóztattak le, mert a középső ujját mutatta egy rendőrnek – vette észre a 24.hu a Seven Days című lap hírét.

A konfliktust az okozta, hogy az autójával hazafelé tartó férfit megállította egy rendőr, mert úgy látta, korábban beintett neki. A sofőr mondta, hogy nem tett ilyet, de a kellemetlenkedő ellenőrzés végén dühösen gázt adott, majd tényleg bemutatott a középső ujjával, és még néhány szitokszót is a rendőr fejéhez vágott. A járőr utánament, ismét leállította, majd rendbontás vádjával letartóztatta a férfit.

Egy évvel a történtek után az állam ejtette a férfi ellen felhozott vádat, de korábban már bekerült az eset a hírekbe, és még a férfi arcát is bemutatták. A sofőr 2020-ban, amikor George Floyd megölése után a rendőri túlkapásokról szóló sztorikkal volt tele az amerikai sajtó, kártérítési pert indított, amit végül meg is nyert. 

A letartóztatást rögzítette a rendőrségi kamera.


Nyitókép: Youtube

#Külföld#rendőrség#kártérítési per#rendőri túlkapás#beintés

Címlapról ajánljuk