Külföld

Már hat halottja van a szlovákiai vonatbalesetnek

rtl.hurtl.hu

2024. június 28. 7:09

Hatra emelkedett a szlovákiai vonatbaleset áldozatainak száma. Egy Prágából Budapestre tartó Eurocity járat busszal ütközött egy vasúti átjáróban. 

A szlovák mentőszolgált közlése szerint már hatra emelkedett a szlovákiai Érsekújvárnál csütörtökön történt vonatbaleset halálos áldozatainak száma – írta az MTI. A baleset délután öt óra körül történt egy vasúti átjárónál, ahol a Prágából Budapestre tartó 279-es Eurocity-járat egy autóbusszal ütközött össze.

A buszt az ütközés kettészakította, majd kigyulladt, ahogy a mozdony is lángba borult. A helyszínre a baleset után mentőautók és helikopterek érkeztek. A környező városok kórházaiba öt embert szállítottak súlyos sérülésekkel, kettőjüket helikopterrel. A sérültek ellátását nehezítette, hogy a szerdai özönvízszerű esőzések miatt ideiglenesen be kellett zárni az érsekújvári kórházat, ahol nem működnek a liftek.


A sérültek között van az autóbusz sofőrje, akit helikopterrel szállítottak el, valamint a mozdonyvezető, és az autóbusz három utasa – közölte a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség. Hozzátették: a vonat utasai közül senki nem szenvedett sérüléseket.

Matus Sutaj Estok, szlovák belügyminiszter a baleset után, Érsekújvárott tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a vizsgálat jelenlegi szakaszában még nem lehet tudni, a balesetet emberi mulasztás vagy műszaki hiba okozta-e. A szlovák államvasutak (ZSR) szóvivője a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek elmondta, hogy az érintett vasúti átkelőt sorompókkal és szemaforral is ellátták.

Nyitókép: Mentősök dolgoznak a szlovákiai Érsekújvárnál történt vonatbaleset helyszínén, 2024. június 27-én. Fotó: Robert Novak/Handout via REUTERS

#Külföld#szlovákia#vonatbaleset#busz#vasúti átjáró#halottak#áldozatok#érsekújvár#baleset

Címlapról ajánljuk