Külföld

35 év börtönt kapott a sorozatbankrabló, az eutanáziát választotta

rtl.hurtl.hu

2024. június 24. 9:07

Tíz éven át terrorizálta Ausztráliát a „Biciklis Bankrabló”, aki gyakorlatilag életfogytig tartó börtönbüntetést kapott, de lehetőséget is arra, hogy megölje saját magát. 

Dél-Ausztrália legfelsőbb bírósága hétfőn 35 évig tartó börtönbüntetésre ítélte a Biciklis Bandita néven ismertté vált sorozatbankrablót, aki tíz év alatt tíz bankot rabolt ki. A 73 éves Kym Allen Parsons azonban nem megy börtönbe. A rákbeteg férfit az ítélethozatal után ugyanis kórházba szállítják, ahol eutanáziát hajthat végre – jelentette a helyi sajtó.

Parsons 2004 és 2014 között tíz bankot rabolt ki, összesen nagyjából 358 ezer ausztrál dollárt, azaz átszámítva 88 millió forintnak megfelelő összeget szerezve. Becenevét azért kapta, mert gyakran kerékpárral menekült el a helyszínről. Azután fogták el, hogy a 11. bankrablás során egy arra járó rendőr véletlenül meglepte, és menekülés közben megvágta magát egy kerítésen, DNS-bizonyítékot hagyva ezzel a helyszínen.

Az idős férfi eleinte mindent tagadott, de ezt váratlanul megváltoztatta az előző héten, és bűnösnek vallotta magát. Ügyvédje egyben azt kérte a bíróságtól, hogy hozzák előbbre az ítélethozatalt, hogy védence minél hamarabb véget tudjon vetni az életének, hozzátéve, hogy „nagyon rosszul érzi magát, és szenved”.

Parsons 33 éven át tűzoltóként dolgozott, a munkája közben lett rákos. A news.com.au hírportál cikke szerint a férfinak – akinek a rák megtámadta a csontjait, a tüdejét és az agyát – csak napjai, legfeljebb hetei vannak hátra az életéből. Dél-Ausztrália állam 2021-ben engedélyezte az aktiv eutanáziát, amihez 2023 óta jutnak hozzá a halálos betegségben szenvedő emberek. Az eljárás az elítélteknek is elérhető.

Nyitókép: SA Police

 

#Külföld#ausztrália#bankrabló#eutanázia#börtönbüntetés#ítélet

Címlapról ajánljuk