Külföld

Ferenc pápa ismét a melegeket sértő szófordulatával élt

rtl.hurtl.hu

2024. június 12. 12:55

Ferenc pápa száját ugyanaz a sértő kifejezés hagyta el, mint legutóbb.

Ferenc pápa megint melegeket sértő szófordulatot használt, pár héttel azután, hogy bocsánatot kért emiatt a Vatikán, írja a  La Repubblica alapján a Telex.

Mint arról beszámoltunk, a katolikus egyházfő nemrég egy zárt ajtós püspöki vitán állítólag azt mondta, hogy egyes szemináriumokban túl sok a „buziság”.

Olasz lapok információi szerint a katolikus egyház 87 éves vezetője azt beszélte meg május végén római püspökökkel, hogy fel kell-e venni meleg férfiakat a katolikus papképzőkbe. Ekkor hangzott el a szájából a melegekre sértő kifejezés: „egyes szemináriumokban már így is túl sok volt a frociaggine”. A frociaggine olasz vulgáris kifejezés, fordítása nagyjából: buziság.

A La Repubblica szerint a pápa ismételten „a Vatikánban jelenlevő buziságról” beszélt egy zárt ajtós találkozón, ami a Szalézi Pápai Egyetemen zajlott, és amin a római egyházmegye 200 papja vett részt, írja a Telex. Az egyházfő megismételte, hogy nem szeretné, ha a szemináriumokba meleg férfiakat vennének fel kispapnak.

„A melegek jó srácok, szép hitbeli utakat járnak, keresik az Urat. De nem, jobb, ha valami jó lelkiatyához, pszichológushoz irányítjuk őket...” – mondta. Hozzátette: a meleg ideológia szerinte túl erős, és nem akarja, hogy a Vatikánba is beszivárogjon.

Ugyanakkor leszögezte, hogy az elvált vagy külön élő párokhoz hasonlóan támogatja, hogy a homoszexuálisok is szentáldozáshoz járulhassanak. 

Nyitókép: Vatican Media via Vatican Pool/Getty Images

#Külföld#melegek#homofóbia#lgbtq+#pápa#ferenc pápa

Címlapról ajánljuk