Külföld

Meghalt egy magyar nő Németországban, ruhagyűjtő konténerbe szorult

rtl.hurtl.hu

2024. június 11. 7:55

Be akart mászni egy ruhagyűjtő konténerbe, de beszorult és megfulladt egy magyar nő Németországban. 

Meghalt vasárnap egy 36 éves magyar nő a németországi Peine városában, miután a nyakánál fogva beszorult egy ruhagyűjtő konténerbe egy szupermarket parkolójában – jelentette a helyi sajtó. A nőt egy járókelő vette észre vasárnap délután, és azonnal értesítette a hatóságokat, de a nő életét akkor már nem lehetett megmenteni. A tűzoltók csak a konténer megbontásával tudták kiszabadítani a holttestét.

A rendőrségi közlemény szerint a nő nyilvánvalóan be akart mászni a konténerbe, de a német sajtóban megjelent beszámolók szerint azt nem lehet tudni, hogy ezt miért akarta csinálni. A rendőrség közlése szerint baleset történt.

A helyi rendőrség eleinte attól tartott, hogy legalább egy gyerek is veszélyben lehet, miután a nő testén császármetszés nyomát fedezték fel, és a polgárok segítségét kérték az áldozat mihamarabbi azonosításához. A nőnél semmilyen iratot nem találtak, csak a karján látható két tetoválás (Sanyi és Kira) nyújtott segítséget, ami alapján kiderült, hogy magyar és ezt követően hétfőn tudták azonosítani. Kiderült, hogy gyermekei biztonságban vannak, Magyarországon, rokonoknál.

A ZDF német közszolgálati adó cikke szerint visszatérő problémának számítanak a használtruhakonténeres halálos balesetek, és az utóbbi években átalakították azokat, hogy biztonságosabbak legyenek, például azzal, hogy szűkebbé tették. Emellett piktogramok és feliratok is jelzik, hogy életveszélyes bemászni a konténerekbe.

Nyitókép: Illusztráció – Fotó: Unsplash

#Külföld#magyar nő#németország#meghalt#használtruhakonténer

Címlapról ajánljuk