Külföld

A Duna áradása miatt majdnem három napig volt egy fán egy német nő

rtl.hurtl.hu

2024. június 5. 12:31

A fán rekedt 32 éves nőt drón segítségével találták meg. 

Hatvankét órát töltött el egy fán egy 32 éves nőt a németországi Silberwald erdőben, amikor ott érte a Duna áradása – írta a hvg.hu, a helyi sajtóban megjelent beszámolókra hivatkozva. A nő szombatról vasárnapra virradó éjjel még fel tudta hívni a mobiltelefonján a mentőszolgálat irányítóközpontját, nem sokkal később azonban lemerült a készülék.

A nőt végül egy drón segítségével találták meg. Lementése után kórházba szállították, miután a fán töltött két és fél nap alatt legyengült és kiszáradt.

Videó: Passau víz alatt, 10 méteres a Duna

Az osztrák határhoz közeli dél-németországi Passau városa kedden rendkívüli állapotot hirdetett, mivel a Duna vízszintje elérte a 10 métert a napok óta tartó dél-németországi áradások után. A Deggendorfi Vízügyi Hivatal képviselője azt mondta, hogy a korai védelmi intézkedéseknek köszönhetően a városban viszonylag csekélyek a károk.

A heves esőzések miatt több ezer ember kényszerült elhagyni otthonát, egy tűzoltó meghalt, miközben megpróbálta kimenteni a csapdába esett lakosokat, hétfőn pedig két további embert találtak holtan.

Budapestet a hétvégén éri el

Árhullám vonul le a Dunán és a június 9-i önkormányzati, illetve európai parlamenti választás napján is elsőfokú árvízvédelmi készültség lesz érvényben. Az előrejelzések szerint a Duna vízszintje június 7-re, péntekre virradó éjszaka érheti el azt a szintet, amikor a budai és a pesti alsó rakpartot le kell zárni, ezért ezeken már csütörtök 0 órától tilos lesz megállni.

A megáradt Duna vize lepi a dél-bajorországi Passau óvárosát 2024. június 4-én. Fotó: MTI/AP/DPA/Armin Weigel

#Külföld#duna#áradás#németország

Címlapról ajánljuk