Külföld

Donald Trump szerint az amerikaiak nem viselnék el, ha házi őrizetbe kerülne

rtl.hurtl.hu

2024. június 3. 8:30

Elemzők szerint viszont erre kicsi az esély, bár 34 vádpontban bűnösnek találták Trumpot, mert lefizetett egy pornószínésznőt. Pénzbírságot kaphat miatta. 

A jobboldali Fox Newsnak adott interjút Donald Trump vasárnap este annak apropóján, hogy a New York-i esküdtek 34 vádpontban találták bűnösnek előző héten. Az ügy lényege, hogy Trump még a 2016-os kampányában lefizetett egy pornószínésznőt, hogy az hallgasson a viszonyukról, az ehhez szükséges pénzmozgást pedig igyekezett mindenféle pénzügyi machinációval elrejteni. Így Trump lehet az első, elítélt bűnözőként megválasztott elnök, már ha az amerikaiak többsége bizalmat szavaz neki, amire jó esélye van.

Ajánló: Donald Trump elítélt bűnözőként lenne elnök, és sikerülhet is neki

Donald Trump a Fox Newsnak most arról beszélt, hogy a börtön és a házi őrizet is megfelel neki abban az esetben, ha a bíró így dönt. Az amerikai jogrendszerben az esküdtek csak a bűnösség és ártatlanság kérdésében döntenek, a büntetést a bíró állapítja meg egy későbbi időpontban. Ám, hogy ez mikor lesz, egyelőre kétséges, Trumpék ugyanis fellebbeztek, így az ügy várhatóan még évekig húzódhat.

Mindenesetre szerinte, ha házi őrizetet kap, az „töréspontot” jelenthet az amerikai demokráciában. Szerinte nem biztos, hogy a társadalom elviselne egy ilyen ítéletet.

Nyitókép: Joe Camporeale-USA TODAY Sports TPX IMAGES OF THE DAY / Reuters

#Külföld#donald trump#Fox News#bűnös#egyesült államok#interjú

Címlapról ajánljuk