Külföld

Donald Trump is elkezdett tiktokozni, pedig nemrég még betiltotta volna

rtl.hurtl.hu

2024. június 2. 21:32

Donald Trump is megvetette a lábát a TikTokon, pedig elnökként még betiltotta volna a népszerű kínai videómegosztó alkalmazást. 

Donald Trump csatlakozott a TikTokhoz, és szombaton késő este már az első rövid videóját is közzétette, mindezt annak ellenére, hogy elnökként még be akarta tiltani a kínai alkalmazást – írja a Guardian.

A 13 másodperces videón Dana White, a UFC vezérigazgatója mutatja be a volt elnököt, aki „megtiszteltetésnek” nevezte, hogy fent lehet a közösségi oldalon. A felvétel akkor készült, amikor Trump a New Jersey állambeli Newarkba utazott a UFC egyik eseményére.

Trumpnak vasárnap estére már több mint 2,4 millió követője volt a TikTokon, az első videóján pedig már több mint 39 millió megtekintés van.

„A kampány minden területen zajlik” – mondta a volt elnök egyik kampánytanácsadója a Politicónak. Megjegyezte, számukra fontos, hogy több platformon is meg tudják szólítani a választókat, ez pedig csak egy a sok közül. „A TikTok a fiatalabb közönség felé hajlik” – tette hozzá. Trump fia egyébként a múlt héten szintén felregisztrált az oldalra.

Mindez azért érdekes, mert Trump elnökként maga is be akarta tiltani a kínai ByteDance tulajdonában álló appot. Sőt, még idén márciusban is úgy nyilatkozott, hogy szerinte az alkalmazás nemzetbiztonsági fenyegetést jelent. A brit lap emlékeztet: márciusban az amerikai képviselőház nagy többséggel megszavazta azt a törvényt, amely ahhoz vezethet, hogy betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban.

34 vádpontban találták bűnösnek Trumpot, ő lett az első amerikai elnök, akit elítéltek

Donald Trumpot hivatalos iratok meghamisítása, gyanús számlák és kapányköltségek kifizetése, valamint hallgatási pénz miatt idézték be a bíróságra, mindegyikben bűnösnek mondták ki. A büntetés típusát és mértékét az eljáró bíró fogja meghatározni július 11-én.

A korábbi amerikai elnök biztosan fellebbez az ítélet ellen, ezért a büntetés kiszabása hónapokig elhúzódhat. De mi történne akkor, ha időközben ismét megválasztják elnöknek, majd jogerősen börtönbüntetésre ítélik? Kiderül a Fókusz riportjából:

Nyitókép: MTI / EPA / Peter Foley

#Külföld#donald trump#tiktok#Videó#betiltás#amerikai elnökválasztás 2024

Címlapról ajánljuk