Külföld

Rálőttek a Mészáros Lőrinchez köthető focicsapat autójára

rtl.hurtl.hu

2024. május 30. 9:36

Többször rálőttek a Mészáros Lőrinc által szponzorált eszéki fociklub sportigazgatójának autójára. José Bota a támadáskor nem tartózkodott a járműben.

Hét lövést adtak le az eszéki labdarúgóklub (NK Osijek) portugál sportigazgatójának autójába. José Bota a támadás idején nem ült a járműben, a támadás indítéka ismeretlen – írja az Index egy horvát lap alapján.

A rendőrségre nem sokkal este kilenc előtt érkezett a bejelentés Eszék belvárosában, ahol Bota az általa használt Volkswagen Arteonnal parkolt. Azt írják, az eszéki labdarúgóklub alkalmazottai által használt személygépkocsi első szélvédője a lövések következtében megrongálódott, a nyomozás még folyamatban van.


„Eszembe sem jut, hogy elhagyjam a várost és a klubot. Ez csak további motivációs löketet adott” – így reagált José Bota az incidens másnapján a történtekre a szurkolók Kék-Fehér kocsma nevű közösségi oldalán. Ezt egyébként Portugáliából üzente, ahol a rövid vakációját tölti. A Horvát Labdarúgó-szövetség elítélte a támadást. „Az ilyen üzenetek és bűncselekmények teljességgel elfogadhatatlanok és megengedhetetlenek” – tudatta a szövetség közleményében.

Az eszéki fociklub egyik fő támogatója Mészáros Lőrinc, aki korábban részben magyar közpénzből épített új stadiont a városban, melynek kivitelezője az érdekeltségébe tartozó Opus volt. A felcsúti milliárdos másik cége, a Mészáros és Mészáros mezszponzorként is támogatja az eszéki futballcsapatot. A történtekre az Index beszámolója szerint szűkszavúan reagáltak. „Megdöbbentett minket az incidens, és teljes támogatásunkról biztosítjuk sportigazgatónkat, José Botát” – áll az eszéki közleményben.

A horvát csapat többségi tulajdonát 2016-ban vásárolta meg a felcsúti milliárdos, annak működését a magyar állam is több milliárd forinttal támogatta. Mészáros Lőrinc hivatalosan kiszállt ugyan a klubból, de főtámogatóként továbbra is szívén viseli az eszéki foci sorsát. 2022-ben személyesen nézte meg az eszéki fociklub új stadionjának építkezését, erről akkor az RTL Híradóban is beszámoltunk:


Nyitókép: RTL Híradó

#Külföld#eszék#fociklub#labdarúgás#mészáros lőrinc#rálőttek

Címlapról ajánljuk