Külföld

Jávorszarvas ugrott be a krakkói iskola ablakán

rtl.hurtl.hu

2024. május 23. 21:56

A lengyeleknél lehet, hogy a gyermekvédelem részévé kellene tenni az iskolák jávorszarvas-ellenállóképességének javítását.

A délkelet-lengyelországi Krakkó belvárosában egy jávorszarvas ugrott be egy gimnázium ablakán, az épületből ötven ember menekült ki: egy férfi megsérült, az állat nem élte túl az incidenst, közölte csütörtökön a lengyel média.

A hatóságokat csütörtök délután értesítették a krakkói városközpontban, a Visztula partján működő gimnáziumban történt szokatlan balesetről. A jávorszarvas által betört ablak szilánkjaitól egy 40 éves férfi sérült meg, akit fején és kezén keletkezett sebekkel kórházba szállítottak.

Az épületből még a tűzoltók kiérkezése előtt ötvenen menekültek ki. A törött üvegtől szintén megsérült állat nem élte túl a balesetet. A tűzoltókon és mentőkön kívül rendőrség és állatorvos is érkezett a helyszínre.

Kiderült: az állat feltehetőleg a városhoz közeli Niepolomicei erdőből tévedt be Krakkóba. Lengyelországban több mint tízezer jávorszarvas él mindenekelőtt az ország keleti részében fekvő nemzeti parkokban és a Varsóhoz közeli Kampinosi őserdőben, valamint előfordul a dél-lengyelországi régiókban is.

Ez nem is az első eset, hogy szarvasok rendeznek abszolút jelenetek Lengyelországban. Ez a három évvel ezelőtti videó azt mutatja, ahogy egy csorda (igaz, nem jávor-, hanem gímszarvas) kisebb-nagyobb sikerrel megpróbál átugrani egy úton haladó BMW-t:


De  van egy régebbi felvétel is, amelyen szintén Krakkóban, a sínek mentén üget el egy jávorszarvas:


Nyitókép: Pixabay

#Külföld#jávorszarvas#lengyelország#iskola#ablak#állatorvos#üveg#sérülés

Címlapról ajánljuk