Külföld

Műanyag evőeszközökkel fúrtak lyukat az angol börtön falán

rtl.hurtl.hu

2024. május 22. 11:35

Egy angol börtön annyira kezd szétesni, hogy már egyszerű eszközökkel is képesek megbontani azt a rabok. 

Olyan rossz állapotban vannak az angol és walesi börtönök, hogy volt, ahol műanyag evőeszközökkel is képesek voltak átvájni a cellák falát – írta a Guardian egy független vizsgálati jelentésre hivatkozva. A jelentést azután hozták nyilvánosságra, hogy a börtönfelügyelet még tavaly szeptemberben közölte, tízből kilenc angol és walesi börtön alig alkalmas rabok fogva tartására, és be kellene zárni azokat.

A Guardian cikke szerint a Winchester börtönben a rabok több alkalommal is képesek voltak megrongálni a cellafalakat, és megpróbáltak lyukat vájni azokon, mindössze műanyag evőeszközöket használva. Egy alkalommal még sikerrel is jártak, és átvájták a falat a börtönfolyosóra – írta a lap.

A Winchester börtön olyan rossz állapotban van a jelentés szerint, hogy kezdenek szétesni és összeomlani a falak és plafonok, vízszivárgásokat és beázásokat okozva.

A Guardian cikke szerint főleg az 1800-as évek végén épült börtönökkel vannak komoly gondok, de a jelentés szerint az elmúlt évtizedekben felhúzott börtönökben is „súlyos aggályok” merültek fel. Van, ahol a betonpadló kezd szétmállani, máshol egy „máig kijavítatlan jelentős tervezési hiba” miatt nem megfelelő a szellőzés, és egyes cellák annyira veszélyesek, hogy nem lehet oda senkit sem elhelyezni.

Nyitókép: A Wincester börtön épülete. Fotó: David Goddard / GettyImages

#Külföld#börtön#fal#anglia

Címlapról ajánljuk