Külföld

Véget ért Fico műtétje, most már csak a szervezetén múlik, mi lesz vele

rtl.hurtl.hu

2024. május 15. 23:43

3,5 órán át tartott a műtét.

Robert Fico műtéte véget ért, 3 óra 40 percig tartott, ismertette a Dennik N magyar nyelvű kiadása, a Napunk a TA3 hírtelevízió információját szerda késő este. A TA3 szerint Fico jelenleg mélyaltatásban van, és így is marad a következő órákban. 

A beszámoló szerint Robert Fico sok vért vesztett, egy golyó a mellkasában maradt, egy golyó a beleiben okozott sérülést, egy pedig az egyik végtagját sebesítette meg, állítja a TA3. A hírtelevízió információi szerint az orvosok mindent megtettek, most már Robert Fico szervezetén múlhat, hogyan sikerül megküzdenie a sérüléseivel. A szlovák miniszterelnök elleni merénylet pillanatát tévékamerák is rögzítették, a megrázó felvételt az alábbi videóban nézheti meg. 


Tomas Taraba miniszterelnök-helyettes nem sokkal korábban azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy szerinte Robert Fico túléli, és már nincs életveszélyes helyzetben.

A szlovák kormányfőre egy kihelyezett kormányülés után nyitott tüzet egy 71 éves férfi Nyitrabányán. A politikust több lövés érte, helikopterrel szállították egy besztercebányai kórházba. Sajtóhírek szerint a felsőtestén és a végtagjain szenvedett sérüléseket. A lövöldözőt őrizetbe vették. 

A Híradó riportja a merényletről: 


Arról, hogy eddig mit lehet tudni a merénylőről, itt írtunk bővebben. A lenti videóban pedig megnézheti, hogyan vitték Robert Ficót a besztercebányai kórházba.


Nyitókép: MTI/AP/TASR Slovakia/Jan Kroslák

#Külföld#szlovákia#robert fico#merénylet#műtét#kórház

Címlapról ajánljuk