Külföld

Kiskaput talált, ingyen foglalt 58 repülőjegyet egy ügyvéd

rtl.hurtl.hu

2024. május 10. 19:19

A jegyeket nem akarta felhasználni, de bíróságra vitte az ügyet.

Egy új-zélandi ügyvéd jogi csatába keveredett egy ausztrál légitársasággal, miután egy kiskaput kihasználva 58 repülőjegyet foglalt anélkül, hogy egy fillért fizetett volna. Erről a New York Post ír.

A Jetstar légitársaság akciót hirdetett, amelyben repülőjegy foglalásakor a visszautat nem kell kifizetni. Tyrone Barugh vett egy jegyet Aucklandből Sydneybe 171 dollárért, majd lemondta az odautat, aminek az árát visszakapta, az ingyenes visszaútra viszont megmaradt a foglalása.

Az ügyvéd elismerte: esze ágában sem volt utazni, viszont az új-zélandi vitarendezési bírósághoz fordult arra hivatkozva, hogy az ausztrál törvények és a Jetstar szabályzatai alapján egymillió forintnyi adóvisszatérítésre jogosult a repülőjegyek után.

A Jetstar szerint Barugh szándékai nem éppen a legtisztábbak, de erre az ügyvéd azt mondta: a légitársaság szándékai sem azok, olyan szabályokat dolgoznak ki, amelyekkel elhárítják az ügyfeleikkel szembeni felelősségüket. Hozzátette: jól szórakozik az ügyön, és egy olyan megállapodással is boldog lenne, amelyben kap egy kis összegű utalványt és egy játékrepülőt.

A légitársaság a folyamatban lévő jogi ügyet nem akarta kommentálni.

Nyitókép: Masakatsu Ukon, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

#Külföld#új-zéland#ausztrália#repülőjegy#kiskapu#ügyvéd

Címlapról ajánljuk