Külföld

Egycsillagos értékelések miatt tartóztattak le egy brit férfit Thaiföldön

rtl.hurtl.hu

2024. május 10. 17:25

Barátait kérte meg, hogy segítsenek bosszút állni egy étteremtulajdonoson.

Letartóztattak Thaiföldön egy brit férfit, aki barátai közreműködésével egycsillagos értékelésekkel árasztott el egy phuketi éttermet az interneten – írja a Daily Mail.

A férfi 2022-ben járt a szigeten, és úgy gondolta, könnyebben eljuthat a szállására, ha átvág egy éttermen. Az étterem tulajdonosa azonban ezt nem engedte meg neki, mert nem fogyasztott ott.

A brit férfi bosszúból megkérte a barátait, hogy írjanak negatív értékeléseket az étteremről az interneten, ezzel 4,8-ról 3,1-re rontották az étterem átlagos értékelését. A vendéglő tulajdonosa a rendőrséghez fordult, mondván, a hamis értékelések rontják az üzletét.

A férfi ellen már tavaly augusztusban körözést adtak ki, de csak csütörtökön fogták el bangkoki lakásában. Kihallgatása során tagadta a vádakat, ennek ellenére átvitték Phuketre, ahol eljárás indult ellene.

2020-ban egy amerikai turistát tartóztattak le, amiért egy phuketi szállodát azzal vádolt internetes értékelésében, hogy „modernkori rabszolgaságot” folytat. Rágalmazással vádolták meg, és csak azután engedték el, hogy bocsánatot kért.

#Külföld#thaiföld#értékelés#rágalmazás

Címlapról ajánljuk