Külföld

Videó: bombariadó miatt kellett evakuálni egy dán repteret

rtl.hurtl.hu

2024. április 20. 20:01

Egyelőre nem derült ki, mekkora volt a valódi bombaveszély.

Újabb európai repteret kellett evakuálni bombafenyegetés miatt, írja a Reuters. Ezúttal a dániai Billund repteret ürítették ki, miután szombat reggel fél 11-kor ismeretlen forrásból fenyegetés érkezett arról, hogy pokolgép van a reptér területén.

Végül 11.40-kor szólítottak fel mindenkit, hogy hagyják ott a repteret, amely a második legnagyobb az országban. A sajtóhírek szerint a kiürítés nyugodtan folyt, nem tört ki pánik. Kisvártatva kivonultak nagy erőkkel a rendőrök és a tűzszerészek is.

Végül egy férfit bilincsben vittek el a reptérről, és gyanúsítottként kezelik. Michael Weiss rendőrfelügyelő arról beszélt: még vizsgálják, hogy „valós veszélyről, vagy csak viccről volt szó”. Arra is rá akarnak jönni, hogy van-e a dolognak köze egy másik incidenshez, ami szintén szombat reggel történt a városban.

Pénteken több európai nagyvárosban is szinte egyszerre volt bombariadó. Litvániában két repteret fenyegettek meg, Angliában pedig egy lakáshoz riasztották a hatóságokat, ahol gyanús anyagot találtak. Párizsban pedig egy férfi fenyegetőzött robbantással az iráni konzulátusnál. Róla már kiderült, hogy nem volt nála pokolgép.

Az evakuációról azóta több felvétel is megjelent a közösségi médiában:


Nyitókép: Twitter

#Külföld#dánia#reptér#Billund#bombariadó#letartóztatás#kiürítés#fenyegetés

Címlapról ajánljuk