Külföld

Izraeli elnök: az iráni támadás hadüzenet volt

rtl.hurtl.hu

2024. április 14. 18:08

Az izraeli elnök „hadüzenetként” jellemezte az Izrael elleni iráni drón- és rakétatámadást, de hozzátette, önuralmat fognak gyakorolni, közölve, hogy békét akarnak. 

Hadüzenetként jellemezte Jichák Hercog izraeli elnök az Izrael ellen elkövetett iráni drón- és rakétatámadást a Sky News brit hírtelevíziónak nyilatkozva. Hercog ugyanakkor hozzátette, hogy „békekeresők vagyunk”, közölve, hogy az utolsó dolog, amit Izrael a megalapítása óta akar, az a háború, és többször is békét kötöttek a szomszédjaikkal.

Az elnök a szombat esti támadással kapcsolatban kijelentette, hogy „ez olyan, mint egy valódi háború”, közölve, hogy „ez egy hadüzenet”, de hozzátette, hogy Izrael önmérsékletet fog tanúsítani. 

A támadás Hercog szerint egy újabb példája annak, amit Irán éveken óta csinál, megemlítve a Hamász tavaly októberi támadását, amit Irán egyik szövetségesének „hihetetlenül brutális mészárlásaként” jellemzett. Hozzátette, hogy Iránnak szerte a Közel-Keleten vannak szövetségesei, és terrorszervezetei szerte a világon.

Nyitókép:REUTERS/Christophe van der Perre

Címlapról ajánljuk