Külföld

Nem fog hiányozni – mondták szomszédai O. J. Simpson halála után

rtl.hurtl.hu

2024. április 12. 12:02

Vegyes reakciókat váltott ki Los Angelesben a 76 éves korában elhunyt O.J. Simpson futballsztár halála.

76 éves korában meghalt O.J. Simpson amerikai futballsztár és színész, akit 1995-ben felmentették volt feleségének és a nő új barátjának meggyilkolása vádja alól, de egy polgári perben felelősnek találták, és 33,5 millió dollár kártérítésre ítélték. Ez pénzügyileg csődbe vitte. Később fegyveres rablás és emberrablás miatt börtönbe került.

Simpson, akit a Los Angeles-i esküdtszék az amerikai média által az évszázad perének nevezett perben tisztázott, szerdán hunyt el a rákkal vívott küzdelme után – tette közzé családja a közösségi médiában csütörtökön. Betegségéről itt írtunk korábban. 

A jómódú Los Angeles-i Brentwood városrészben, ahol Simpson és felesége élt, vegyesek voltak a reakciók a halálhírre.

„Ma reggel láttam a hírekben. Tudjátok, a USC-re (a Kaliforniai Egyetemre) jártam, amikor ő is ott volt. Nagyon kedves ember volt akkoriban. Szerintem nagyon tragikus, ami vele, Nicole-lal és Ron Goldmannal történt. Tragikus és szomorú egy ilyen tehetséges fickó életében” – mondta Bill Cloke, egy 81 éves brentwoodi lakos.

Nem fog hiányozni... sajnálom, hogy bárki meghal, de biztos vagyok benne, hogy néhány embernek a felesége is hiányzik

– tette hozzá George Molsbarger, egy 78 éves brentwoodi lakos.

„Megúszta a gyilkosságot. Szóval, bár nem szívesen látom egy másik ember halálát, nem hullatok könnyeket” – mondta David Goldfard, egy 58 éves turista New Jersey-ből, miközben feleségével a Hollywood Boulevardon sétált.

„O.J.-t futballos kora óta követem. Azt hittem, hogy jó ember, még a gyilkossági ügyek előtt. Hiszem, hogy jó ember volt. Határozottan jó focista volt” – tette hozzá Christopher Smith, egy 57 éves Los Angeles-i lakos.

A „Juice” becenévre hallgató Simpson az 1960-as évek végének és az 1970-es éveknek az egyik legjobb és legnépszerűbb sportolója volt. Gyermekkori gyengeségét legyőzve a Dél-kaliforniai Egyetemen az egyetemi futball legjobb játékosaként elnyerte a Heisman-trófeát. Az NFL-ben a Buffalo Bills és a San Francisco 49ers csapatában rekordot jelentő karrierje után beiktatták a Pro Football Hall of Fame-be. Simpson a futballsztárságot sportkommentátori, reklámszakemberi és hollywoodi színészi karrierre váltotta, egyebek mellett a Csupasz pisztoly című vígjáték mindhárom epizódjában szerepelt.

Nyitókép: Reuters

#Külföld#O.J. Simpson#elhunyt#futball#sztár#színész

Címlapról ajánljuk