Külföld

Meghalt O.J. Simpson

rtl.hurtl.hu

2024. április 11. 17:32

Az egykori NFL-játékost februárban prosztatarákkal diagnosztizálták, halálhíréről családja számolt be.

Gyermekei és unokái körében, hetvenhat éves korában elhunyt O. J. Simpson. Az X nevű közösségi oldalon megjelent közleményben a családja azt írta: „Április 10-én édesapánk, Orenthal James Simpson feladta a rákbetegséggel vívott harcát”.


Mint arról mi is beszámoltunk, az egykori NFL-sztárt februárban prosztatarákkal diagnosztizálták, azóta pedig kemoterápiával kezelték. Úgy lehetett tudni, hogy Simpson hospice-kezelésre is szorul, de ő maga cáfolta ezt a híresztelést.

Simpsont 1995-ben felmentették felesége, Nicole és annak barátja, Ron Goldman meggyilkolásának vádja alól. 1994-ben, egy Los Angeles-i ház kertjében gyilkolták meg Nicole Brown Simpsont és ismerősét, Ronald Goldmant. Mindkettejükkel brutálisan végeztek: a nő torkát elvágták, a férfit többször megszúrták. A gyanú a nő volt férjére, két közös gyerekük apjára, O. J. Simpsonra terelődött, az otthonához érkező rendőrök ugyanis másnap reggel megtalálták a gyilkosság helyszínén felejtett véres kesztyű szintén véres párját, és vérnyomokat találtak a háznál parkoló autójában is. Simpsont végül a bíróság minden vád alól felmentette. 

Ahogy arról a Híradó is beszámolt, Simpson 2017-ben szabadulhatott a börtönből, miután 2007-ben fegyveres rablásért ítélték el.


Nyitókép: Ethan Miller / Pool / File Photo via Reuters

#Külföld#O.J. Simpson#gyászjelentés#meghalt#rák#prosztatarák

Címlapról ajánljuk