Külföld

Három éve hunyt el Fülöp herceg, aki II. Erzsébet legnagyobb támasza volt

rtl.hurtl.hu

2024. április 9. 8:53

Három éve hunyt el 99 éves korában, két hónappal a 100. születésnapja előtt az azóta már szintén elhunyt II. Erzsébet királynő jobbkeze, Fülöp herceg. 

Az azóta már szintén elhunyt II. Erzsébet királynő férje a királyi család legnépszerűbb tagjai közé tartozott, akinek 90 éves koráig szinte semmi baja nem volt az egészségével. Állandóan sportolt, lovas- és kerékpáros pólózott. A halála előtti években azonban több műtétje is volt. A koronavírus-járvány miatt visszahúzódva éltek, a királynővel együtt mindketten megkapták a védőoltást. 

Az utolsó felvétel, amin Fülöp herceg látható, 2021. március 16-án készült, amikor egy hónap után elhagyta a kórházat. Szívproblémái miatt került be, kardiológiai kezelést kapott. II. Erzsébet királynő közleménye szerint szeretett férje otthonában, a windsori kastélyban hunyt el.


Fülöp herceg és II. Erzsébet több mint hetven éven át voltak egymás társai. A királynő csaknem másfél évvel követte Fülöp herceget a túlvilágra. Sir Edward Young feljegyzésében azt írta: álmában, békésen, fájdalmak nélkül halt meg II. Erzsébet királynő. A trónt fiuk, III. Károly vettet át, aki daganatos betegséggel küzd

Nyitókép: Andy Rain / MTI / EPA

#Külföld#Bulvár#fülöp herceg#royal family#halála#ezen a napon#évforduló

Címlapról ajánljuk