Külföld

Több mint 150 macskát tartott lakásában egy pár

rtl.hurtl.hu

2024. április 8. 13:23

A nyolcvan négyzetméteres lakásban szörnyű állapotok uralkodtak.

Felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 150 ezer eurós, azaz majdnem hatvanmillió forintos pénzbüntetésre ítéltek egy francia párt, akik 159 macskát és hét kutyát tartottak nyolcvan négyzetméteres lakásukban, Nizza városában – írta a BBC. A 68 éves nőt, és 52 éves partnerét emellett örök életükre eltiltották az állattartástól.

A pár ellen azután indítottak eljárást, hogy a hatóságok egy elmérgesedett vita miatt kivonultak hozzájuk, és minden szobában több tucatnyi állatot találtak, valamint a fürdőszobában két macska és két kutya tetemét.

A lakásban a beszámolók szerint mindent állati ürülék borított, több állat dehidratált volt, éhezéstől szenvedett vagy parazitákkal volt tele, és több állat olyan rossz állapotban volt, hogy nem sokkal később elpusztult.

A nőről egy pszichiátriai vizsgálat megállapította, hogy Noé-szindrómától szenved, azaz már rögeszmésen gyűjt állatokat, hogy megmentse őket. A nő elmondta, hogy a bajok ott kezdődtek, amikor magához vette szülei három kutyáját és három macskáját, majd 30 kóbor macskát egy közeli, elhagyatott házból, majd az állatok szaporodni kezdtek.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

#Külföld#macska#franciaország#kutya#bíróság

Címlapról ajánljuk