Külföld

Részegen ordibált rasszista fenyegetéseket a járókelőknek a német férfi, mire kijöttek a rendőrök, és egy pokolgépet találtak a lakásában

rtl.hurtl.hu

2024. április 7. 20:40

A német férfit a rendőrség szerint a migránsok elleni gyűlölet vezérelte, külföldi szomszédait akarta felrobbantani.

A kelet-németországi Halle városában őrizetbe vettek egy férfit, akinek lakásán pokolgépet találtak, közölték vasárnap a helyi hatóságok az MTI szerint. A 36 éves férfi ellen vasárnap vádat emeltek robbanószer illegális használatának címén, miután a rendőrség a megelőző nap átkutatta a gyanúsított lakását és rálelt a működőképes pokolgépre.

A férfit a rendőrség szerint a migránsok elleni gyűlölet vezérelte.

A helyi sajtó beszámolója szerint a férfi külföldi szomszédainak felrobbantásával fenyegetőzött. A rendőrség közölte, hogy szemtanúk tettek bejelentést szombaton arról, hogy a férfi idegengyűlölő megjegyzéseket tett járókelőkre és fegyverrel fenyegette őket egy lakásból. Amikor a rendőrség átkutatta a lakást, a férfit ittasan találták, míg a fegyverről kiderült, hogy játékpisztoly. Ugyanakkor a rendvédelmi szervek tagjai több gyanús szerkezetre lettek figyelmesek, amelyek miatt riasztották a tűzszerészeket, akik egy robbanószerek észlelésére kiképzett kutyával vonultak ki a helyszínre.

A rendőrség hozzátette, hogy a szakemberek még vizsgálják, mekkora pusztítást okozhatott volna a pokolgép. Mintegy ötven lakónak kellett ideiglenesen óvintézkedés gyanánt elhagynia otthonát az időközben ártalmatlanná tett szerkezet megtalálása nyomán.

Nyitókép: Unsplash

#Külföld#németország#pokolgép#rasszista#migráns#részeg#fenyegetés#lakás#rendőrség

Címlapról ajánljuk