Külföld

Eszméletlenre vertek gyerekeket Franciaországban, Macron is megszólalt

rtl.hurtl.hu

2024. április 5. 16:15

Egy 15 éves fiúnak megállt a szíve, egy 13 éves lány kómába esett, miután bántalmazták az iskola előtt.

Emmanuel Macron francia elnök is felszólalt az iskolai erőszak ellen azután, hogy az elmúlt napokban két erőszakos támadás is történt tizenéves diákok ellen – írja az AFP hírügynökség.

Csütörtökön egy 15 éves fiúnak leállt a szíve és a légzése, miután a Párizs melletti Viry-Châtillonban iskolája közelében megverték. Rendőrségi források szerint az elkövető három símaszkos fiatal volt. Kedden pedig egy 13 éves lány kómába esett, amikor montpellier-i iskolája előtt bántalmazták.

A Shamseddine néven említett, csütörtökön megvert fiú az osztálytársai szerint mindenkivel jól kijött. A kedden megvert lány, Samara anyja azt mondta, hogy gyerekét egy osztálytársa zaklatta. Három gyereket letartóztattak a lány bántalmazásával összefüggésben, gyilkossági kísérlettel vádolják őket. A letartóztatottak közül a legidősebb 15 éves. Samara osztálytársai szerint az egyik támadó, egy lány azzal vádolta Samarát, hogy sértő képet posztolt róla a közösségi médiában.

Macron pénteken egy párizsi általános iskolába látogatott, ahol azt mondta, hogy az iskolákat meg kell védeni a tinédzserek és a fiatalabbak között elharapózó erőszaktól és közölte, hogy az erőszak minden formájával szemben könyörtelenek lesznek.

Nyitókép: Ludovic Marin/Pool via REUTERS

#Külföld#franciaország#bántalmazás#zaklatás#erőszak#emmanuel macron

Címlapról ajánljuk