Külföld

Mérgezni kezdte terhes kolléganőjét, hogy elvetéljen és ne menjen szülési szabadságra

rtl.hurtl.hu

2024. április 2. 9:26

Attól félt, hogy többet kell dolgoznia, ha kolléganője elmegy szülni, ezért mérgezni kezdte a vizét, hogy elvetéljen. 

Azzal vádolnak Kínában egy kormányzati intézményben dolgozó nőt, hogy mérgezni kezdte terhes kolléganőjét, hogy elvetéljen és ne menjen szülési szabadságra. A nő attól félt, hogy többet kell dolgoznia, ha kolléganője kiesik a munkából – írta a helyi sajtó.  

A South China Morning Post szerint az áldozat maga leplezte le a mérgezést, miután feltűnt neki, hogy furcsa íze van a munkahelyén fogyasztott víznek. Eleinte azt gondolta, hogy az irodaházi csapvízzel van valami gond, de a furcsa ízt akkor is érezte, amikor palackozott vizet kezdett el inni.

Miután a nő egyik barátja azzal viccelődött, hogy biztosan valaki mérgezi a vizét, a nő komolyan vette a lehetőséget, és csapdát állított. Otthagyott az asztalán egy palack vizet, és a tabletét, ami videóra vette, ahogy egyik kolléganője odamegy az asztalhoz, és valamilyen port önt a palackba. Amikor szembesítette ezzel, a nő beismerte a tettét, amit azzal magyarázott, hogy nem bírná egyedül a munkát, ha áldozata szülési szabadságra menne.

Az áldozat értesítette a hatóságokat, és a rendőrség nyomozást kezdett az ügyben – írta a lap. Egy ügyvéd a helyi sajtónak elmondta, a nő ellen akkor is eljárást indítanak, ha kiderül, hogy a szer, amit használt, ártalmatlan volt.

A két nő egyébként egy olyan kormányzati intézményben dolgozik Hupej tartományban, aminek feladata a vízminőség ellenőrzése. Az intézmény – ahova a Post cikke szerint csak rendkívül szigorú felvételi eljárás után lehet bekerülni – közölte, egyelőre várják a rendőrség vizsgálat eredményeit.

Nyitókép: Weibo

#Külföld#mérgezés#víz#kolléga#terhes nő#vetélés#szülési szabadság#kína

Címlapról ajánljuk