Külföld

Kitört a botrány Ghánában, egy 63 éves pap elvett egy 12 éves lányt

rtl.hurtl.hu

2024. április 1. 16:30

Hiába tiltják a törvények Ghánában a gyermekházasságot, a rendkívül befolyásos főpap mégis elvett egy kislányt.

Egy befolyásos, 63 éves pap felháborodást keltett Ghánában azzal, hogy feleségül vett egy 12 éves kislányt – írja a BBC.

A szertartásról rengeteg felvétel is készült, ami a lakosság nagy részénél kivágta a biztosítékot. Minderre a nunguai közösség vezetői azt mondták, hogy az emberek nem értik a szokásaikat és a hagyományaikat. Ghánában a házasságkötés törvényes alsó korhatára 18 év.


Nii Bortey Kofi Frankwa, a helyi közösség vezetője vasárnap azt mondta, hogy a lány szerepe a pap feleségeként „tisztán hagyomány és szokás”. Ugyanakkor a felvételeken hallható, ahogy a helyi ga nyelven beszélő nők azt mondják a lánynak, hogy öltözködjön kihívóan a férjének.

Az is elhangzik, ahogy azt tanácsolják neki, használja az általuk ajándékozott parfümöket, hogy növelje szexuális vonzerejét.

Többen is azt követelik Ghánában, hogy vizsgálják ki az esetet, nem ritka, hogy a helyi szokásokra hivatkozva próbálnak gyermekekkel házasságot kötni. A férj, Nuumo Borketey Laweh Tsuru azonban rendkívül befolyásos személy az országban. Ő a „Gborbu Wulomo”, vagyis a főváros, Accra, nungua bennszülött közösségének főpapja.

Nyitókép: Facebook/Ablade TV Online

#Külföld#ghána#gyermekházasság#pap#pedofil

Címlapról ajánljuk