Külföld

Letartóztatták egy orosz LMBTQ-bár tulajdonosát, mert összejátszott az állítólagos nyugati meleglobbival

rtl.hurtl.hu

2024. március 31. 20:02

Az orosz állam nemrég tovább csorbította az LMBTQ-emberek jogait.

Letartóztatták Oroszországban egy orenburgi melegbár tulajdonosát, akinek két alkalmazottjával együtt kell bíróság elé állnia. A férfi ellen „szélsőségesség” a vád, egyelőre előzetesben ül.

A vád szerint a tulajdonos dolgozóival a „nemzetközi LMBTQ-mozgalommal” játszott össze. Putyin kormánya novemberi döntésével kimondta, hogy terroristaszervezetnek nyilvánítják a „nemzetközi LMBTQ-mozgalmat”, és gyakorlatilag betiltották a szivárványos zászlók használatát is.

Korábban, 2013-ban Oroszország olyan törvényt fogadott el, amely megtiltotta a kiskorúakra irányuló „nem hagyományos szexuális kapcsolatok propagandáját”. 2022 óta pedig egy másik törvény tiltja az LMBTQ megjelenését interneten, médiában, filmekben is, emlékeztet a Deutsche Welle.

Nyitókép: Oleg Nyefedov, az orosz legfelsőbb bíróság bírája ítéletet hirdet a nemzetközi LMBT mozgalom ellen indított perben Moszkvában 2023. november 30-án. A bíróság a leszbikusokat, melegeket, biszexuálisokat és transzneműeket képviselő „LMBT mozgalmat” szélsőségesnek nyilvánította, és a tevékenységét betiltotta Oroszországban. Fotó: MTI / EPA / Jurij Kocsetkov

#Külföld#oroszország#lmbtq#meleg#bár#tulajdonos#törvény#putyin#kormány

Címlapról ajánljuk