Külföld

Felborult egy Flixbus Németországban, öt halott

rtl.hurtl.hu

2024. március 27. 11:36

Lehajtott az útról, és felborult a Flixbus egyik busza egy németországi autópályán, Lipcse közelében. 

Legalább öt ember meghalt, és többen megsérültek, miután lecsúszott az útról, és felborult a Flixbus egyik busza szerdán az A9-es autópályán, Lipcse közelében – írta a Zeit Online. A Leipziger Volkszeitung cikke szerint a helyi kórházak ötven sérültre készülnek, köztük tíz ember van súlyos állapotban.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a balesetet, és azt sem, hogy más jármű is érintett volt-e. A helyszínre több mentőautó, és mentőhelikopter is érkezett. Az autópályát mindként irányban lezárták.

A Flixbus szóvivője a Leipziger Volkszeitungnak elmondta, hogy a busz Belinből tartott Zürichbe, 53 utassal és két sofőrrel.

Nem tudni, voltak-e magyarok a buszon

A Flixbus sajtóosztálya az rtl.hu megkeresésére közölte, hogy egyelőre nem tehetik közzé a buszon utazott emberek állampolgárságát, így nem lehet tudni, hogy voltak-e magyarok az utasok, illetve az áldozatok között. A cég közölte, hogy egyelőre nem tudják a baleset pontos körülményeit, hozzátéve, hogy szorosan együttműködnek a helyi hatóságokkal a mentésben. 

Nyitókép: Mentőalakulatok dolgoznak a Lipcsénél felborult busznál, 2024. március 27-én. Fotó:REUTERS/Marvin Matzulla/Mitteldeutsche Zeitung

#Külföld#flixbus#németország#baleset#autópálya

Címlapról ajánljuk