Külföld

Betilthatják a tacskókat Németországban

rtl.hurtl.hu

2024. március 27. 13:32

Egy új törvénytervezet szerint betilthatják azokat a kutyákat, amelyeknek túl rövid a lába. A tacskók pont ilyenek.

Egy új törvény miatt betilthatják többek között a tacskók tenyésztését is Németországban – írja a Sky News. A tervezet szerint az olyan kutyák szaporítását tiltanák be, amelyek olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek szenvedést okoznak neki.

Ilyen például, ha az eb szőrtelen, csontokat vagy fogakat érintő rendellenessége van, netán a várható élettartama nem túl magas. Ugyanakkor ez csak a jéghegy csúcsa, a német Kennel Club (VDH) arra hívta fel a figyelmet, hogy jogszabály szerint a tacskók – és számos más fajta – is érintett, mivel rövid lábaik „rendellenességnek” minősülnek.

A cikk szerint tulajdonképpen a farkasszerű kutyákon kívül alig lesz valami tenyészthető. Az angol és francia bulldogok, a mopszok, a boxerek és a cocker spánielek szaporítását is betilthatják, de még a német juhászok is veszélyben lehetnek a nem túl magas átlagéletkoruk miatt.

A VDH most petíciót indított azért, hogy a tervezetet gondolják és írják át alaposan, mert így egy sor kutyafajta eltűnhet.

A német mezőgazdasági minisztérium cáfolta, hogy a reformmal bizonyos fajtákat akarnának betiltani. Azt mondták, hogy azokkal a szaporítókkal szemben akarnak fellépni, akik kínozzák a kutyákat.

Nyitókép: Pexels.com/Dominika Roseclay

#Külföld#kutya#tenyésztés#szaporítás#tacskó#német juhász#törvénytervezet#állatvédelmi törvény

Címlapról ajánljuk