Külföld

Baltimore-i hídomlás: két túlélőt találtak, a hajó irányíthatatlanná vált

rtl.hurtl.hu

2024. március 26. 13:13

Egyelőre két túlélőt emeltek ki a vízből a baltimore-i hídomlás helyszínénél. A hajó irányíthatatlanná vált nem sokkal az ütközés előtt. 

Egyelőre két túlélőt mentettek ki a vízből az amerikai Baltimore városában összeomlott hídnál – jelentette a helyi sajtó. A két túlélő közül az egyik életveszélyes állapotban van.

Ahogy arról az rtl.hu is beszámolt, kedden, helyi idő szerint hajnali fél kettő előtt pár perccel nekiütközött egy konténerszállító teherhajó a Francis Scott Key híd egyik pillérjének, és a híd kártyavárként omlott össze.


A hatóságok eddigi közlése szerint legalább hét ember zuhanhatott a vízbe a hídról. Maryland állam közlekedési miniszterének elmondása szerint munkások javítási munkálatokat végeztek a hídon az ütközés idején, de még vizsgálják, hogy pontosan hányan voltak.

A hídon az ütközés időpontjában több jármű is haladt, köztük egy kamion. A hanglokátoros vizsgálatok pedig azt mutatták, hogy több jármű is van a víz alatt – közölte a baltimore-i tűzoltóparancsnok. A helyszínen a víz nagyjából 15 méter mély, és a mentést az érkező dagály is nehezítette.

Irányíthatatlanná vált

A hídnak egy szingapúri zászló alatt hajózó teherhajó ütközött neki. A Dali nevű hajón az üzemeltető társaság közlése szerint senki sem sérült meg. A majdnem háromszáz méter hosszú konténerszállító Baltimore kikötőjéből hajnali egy órakor indult el Sri Lanka fővárosa, Colombo felé.

Az ABC News arról számolt be, hogy a hajó legénysége nem sokkal az indulás után arról értesítette a helyi hatóságokat, hogy elvesztették az irányítást a hajó felett, és elképzelhető, hogy neki fognak ütközni a hídnak.

A baleset után Maryland kormányzója vészhelyzetet hirdetett, így gyorsabban jutnak szövetségi segítséghez. Baltimore kikötőjét pedig lezárták a forgalom elől.

Nyitókép: REUTERS/Julia Nikhinson

#Külföld#baltimore#híd#hídomlás#teherhajó#túlélők#kutatás#egyesült államok

Címlapról ajánljuk