Külföld

Kártyavárként omlott össze egy híd, miután hajó ütközött neki

rtl.hurtl.hu

2024. március 26. 7:59

Megdöbbentő videó készült a baltimore-i esetről.

Összeomlott a Francis Scott Key híd az amerikai Baltimore városában, miután az egyik pillérjének nekiütközött egy szingapúri zászló alatt hajózó teherhajó. Az eset helyi idő szerint hajnali fél kettő előtt pár perccel történt.


A baltimore-i tűzoltóság szóvivője a Baltimore Sun című helyi lapnak elmondta, hogy információik szerint több autó és legalább egy kamion is a vízbe zuhant. Hozzátette, hogy a hatóságok hét embert kerestek a vízben helyi idő szerint hajnali három órakor, de nem tudják, hogy pontosan hány jármű volt a hídon az eset idején. Kevin Cartwright közölte:

Az egész híd beleomlott a Patapsco folyóba.

A New York Timesnak az amerikai parti őrség egyik tisztje elmondta, hogy az ütközésről helyi idő szerint hajnali 1 óra 27 perckor kaptak jelentést. A hídnak a szingapúri zászló alatt hajózó, Dali nevű teherhajó ütközött neki. A majdnem háromszáz méter hosszú konténerszállító hajnali egy órakor indult el Baltimore kikötőjéből Sri Lanka fővárosa, Colombo felé. 

A három kilométer hosszú Francis Scott Key híd –  amit röviden csak Key híd néven szoktak emlegetni – 1977-ben nyílt meg. Nevét az amerikai himnusz szerzőjéről kapta. 

Kártyavárként omlott össze egy híd, miután hajó ütközött neki
A Francis Scot Key híd. Fotó:  John Ward / GettyImage

Nyitókép: Harford County MD Fire & EMS/Handout via REUTERS 

 

 

#Külföld#híd#összeomlás#teherhajó#baltimore#egyesült államok

Címlapról ajánljuk