Külföld

Moszkvai terrortámadás: videón a 15 éves hős, aki megmentette több mint 100 ember életét

rtl.hurtl.hu

2024. március 24. 16:36

Hősként emlegetik azt a 15 éves fiút, aki ruhatárosként dolgozott a moszkvai terrortámadás helyszínén, és több mint 100 embert menekített ki. 

Több mint 100 ember életét menthette meg egy 15 éves fiú a moszkvai terrortámadás közben – írja a Fox News.

Az Islam Khalilov nevű tinédzser ruhatárosként dolgozott a Crocus City Hall koncertteremben, a mészárlás helyszínén. A fiú jól ismerte az épületet, így gyorsan tudott cselekedni, és biztonságos helyre vezetni a rémült látogatókat, megakadályozva a további halálos áldozatokat. A közösségi médiában terjedő felvételeken látható, amint a fiú hangosan figyelmezteti a látogatókat, majd a vészkijárat felé tereli őket.

„Először furcsa hangokat hallottunk az első emeletről. Azt hittük, talán valami hangos csoport érkezett. Felismertem, hogyha nem reagálok, az az életembe kerül, és sok másik ember életébe is. Őszintén szólva, nagyon ijesztő volt” – idézte fel a 15 éves fiú, aki még mindig sokkos állapotban van a történtek után. Mint mesélte, attól félt, hogy a terem ajtaját kinyitva fegyveresekkel néz majd szembe, akik azonnal megölik.

Hála Istennek, semmi sem történt. Sikerült időben kinyitnom az ajtót és mindenkit kiengedtem 

– fogalmazott Khalilov.

A Moszkvához közeli Krasznogorszkban péntek este több maszkos fegyveres nyitott tüzet egy rockzenekar koncertjén, gránátot vagy gyújtóbombát dobtak a nézőtérre, ahol robbanás történt, majd tűz keletkezett. A lángok miatt beomlott a koncertterem, a 6200 férőhelyes Crocus City Hall tetőszerkezete. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szerint a támadásban 133 ember vesztette életét, de ez a szám még nőhet, mert a kutatás még zajlik a koncertterem romjai között. A támadást az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára.

#Külföld#moszkvai terrortámadás#tinédzser#hős#Videó

Címlapról ajánljuk