Külföld

28 embert ítéltek börtönre egy influenszer zaklatása miatt Franciaországban

rtl.hurtl.hu

2024. március 19. 20:46

A nő ügyvédei szerint egy rapper állt a zaklatás mögött.

28 embert ítéltek börtönbüntetésre egy influenszer zaklatása miatt Franciaország legnagyobb internetes zaklatási ügyében – tudósított a BBC.

A bíróság a vádlottakat bűnösnek találta abban, hogy egy Booba nevű rapper biztatására zaklatták Magali Berdah-t, aki életmód- és divatszakértőként jelentős karriert épített, és cégén keresztül más influenszereket is menedzselt. A bírósági tárgyaláson elhangzott, hogy az online zaklatás valódi következményekkel járt Magali Berdah mentális egészségére nézve.

A nő ügyvédei szerint Booba – valódi nevén Élie Yaffa – arra bátorította az internetes „csőcseléket”, hogy gyűlölködő, sértő üzeneteket küldjenek Magali Berdah-nak. A vádlottak tudatosan döntöttek úgy, hogy beszállnak a nő zaklatásába.

A 20-49 év közötti elkövetőkre 4 és 18 hónap közötti börtönbüntetéseket szabtak ki, ezek egy részét felfüggesztették. Booba, aki tagadja a vádakat, külön eljárásban áll bíróság elé.

A Franciaországban „az influenszerek királynőjeként” ismert Magali Berdah azt mondta, egy hajszál választotta el attól, hogy a zaklatás miatt „kiugorjon az ablakon”. Az ügy két évet vett el az életéből, végre azonban elismerték, hogy bűncselekmény áldozata. Ügyvédei szerint az ítélet azt üzeni, hogy senki nem bújhat el a billentyűzet mögött.

A vádlottakat a börtönbüntetés mellett 700 eurós pénzbüntetésre ítélték, és összesen 54 ezer eurós kártérítést kell kifizetniük áldozatuknak.

Nyitókép: Eric Fougere/Corbis via Getty Images

#Külföld#franciaország#influenszer#zaklatás

Címlapról ajánljuk