Külföld

Az oroszokat nem kell kényszeríteni, hogy Putyinra szavazzanak

rtl.hurtl.hu

2024. március 17. 11:59

Az emberek kétharmada hisz Vlagyimir Putyin orosz elnöknek.

Úgy néz ki, Vlagyimir Putyin ismét tarol az orosz választásokon, ami nem csoda, tekintve, hogy az orosz állami média is végig őt nyomta a kampány alatt. Bár Putyin ötödik újraválasztása ellen sokan tiltakoznak, többen vannak, akik nem kényszerből, hanem önként támogatják, írja az Euronews.

A híroldal szerint kutatások is azt igazolják, hogy az ukrajnai invázió még a családokon belül is súlyos konfliktusokat generált. Fontos adat, hogy az oroszok kétharmada továbbra is megbízik az állami média által közvetített információkban.

Lev Gudkov szociológus szerint a fiataloknak már nincsenek élményeik a szovjet időkből, mivel Putyin korszakában születtek és nevelkedtek, így nem tudnak máshoz viszonyítani. A nagy elégedettségnek ugyanakkor ellentmondanak azok a hírek, miszerint az orosz emigráció újabb hulláma indult nyugat felé az elnökválasztás előtt.

Az MTI tudósítása szerint az elnökválasztás a zárónapjához érkezett, a Központi Választási Bizottság (CIK) elnöke reggel bejelentette, hogy a részvételi arány, beleértve az online szavazókat is, két nap után 61,7 százalék volt. Ez a szám nem tartalmazza a moszkvai adatokat, ahol vasárnap reggelre 4,3 millió ember szavazott, közülük 3,2 millióan online.

Az orosz elnökválasztással az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök a Független Államok Közösségéhez tartozó országok informális csúcstalálkozója alkalmából adott ünnepi koncertet hallgatja Szentpéterváron 2023. december 26-án. Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat

#Külföld#oroszország#választás#vlagyimir putyin

Címlapról ajánljuk