Külföld

Az oroszok szerint Ukrajna terrortámdásra készült a Transzibériai vasút ellen

rtl.hurtl.hu

2024. március 16. 10:48

Az állítólagos támadást az Urál-hegységnél akarta végrehajtani egy 61 éves férfi, egy vasúti átjárónál. 

Letartóztatott az orosz nemzetbiztonsági szolgálat (FSZB) egy 61 éves férfit, aki a szervezet szombati közlése szerint terrortámadást tervezett a Transzszibériai vasútvonal ellen, Ukrajna érdekében – jelentette a Reuters brit hírügynökség, a TASZSZ orosz hírügynökségre hivatkozva. Az állítólagos támadást az Urál-hegységnél található Szverdlovszki területen akarta végrehajtani, egy vasúti átjárónál.

Az FSZB közlése szerint a férfit az ukrajnai Lviv városában szervezte be az ukrán hírszerzés, majd Oroszországba küldte. A férfi beismerő vallomást tett, és együttműködik a nyomozókkal – írta a TASZSZ. Azt nem közölték, hogy pontosan milyen terrortámadást akart végrehajtani.

Ukrajna az elmúlt hónapokban több támadást is végrehajtott nagyhatótávolságú drónokkal oroszországi célpontok, közük olajfinomítók ellen. Kijev korábban közölte, hogy célpontjaik között van a Transzszibériai vasút is – írta a Reuters.  

Nyitókép: A Transzszibériai expressz, egy 2023. december 21-én készült fényképen. Fotó:Alexander Manzyuk/Anadolu via Getty Images

#Külföld#orosz-ukrán háború#oroszország#ukrajna#fszb#terrortámadás#transzszibériai vasút

Címlapról ajánljuk