Külföld

Most már biztos: Joe Biden és Donald Trump ismét összecsapnak az elnökválasztáson

rtl.hurtl.hu

2024. március 13. 5:30

A választók közül sokan aggódnak a jelöltek életkora miatt.

Az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden, és elődje, Donald Trump is megszerezte a megfelelő mennyiségű küldöttet, így biztossá vált, hogy november 5-én Biden-Trump visszavágó lesz az elnökválasztáson, írja a BBC. A hivatalos jelöléseket a pártok nyári konvencióin teszik majd közzé.

A 81 éves Biden kedd este megköszönte, hogy a választók támogatták abban, hogy újra elinduljon. Arról is beszélt, hogy nagyon fontos pillanatok ezek, mert Trump visszatérésének a veszélye nagyobb, mint valaha.

Annak ellenére, hogy sokan aggódtak Biden életkora miatt, a teljes pártapparátus mögé állt. Bidenről ugyanakkor a saját választói is azt tartják, hogy talán már túl idős ahhoz, hogy újra elinduljon. A  77 éves Trump ezzel szemben továbbra is rendkívül népszerű a választói körében, erre utal, hogy lényegében csont nélkül megnyerte az előválasztást az egyébként jól finanszírozott, remekül felépítet ellenfeleivel szemben.

A BBC összefoglalója megjegyzi, hogy Trump a második elnöki ciklusában szigorítaná a bevándorlási törvényt, lezárná a határt és minden eddiginél keményebben kitoloncolná az illegális bevándorlókat.

Trump azt is megígérte, hogy harcolni fog a bűnözés ellen, növeli a hazai energiatermelést, megadóztatja a külföldi importot, befejezi a háborút Ukrajnában, és folytatja az „Amerika a legfontosabb” megközelítést külpolitikai ügyekben.

A két fél életkorával és az ezzel kapcsolatos választói aggoldalmakkal korábban a Fókusz is foglalkozott, és mi is írtunk róla.

Ajánló: Lehet-e elnök, aki azt mondja, hogy az 1996-ban elhunyt Francois Mitterrand-nal találkozott? – Gerontokráciára készül Amerika

Nyitókép: RTL

#Külföld#egyesült államok#usa#elnökválasztás#donald trump#joe biden

Címlapról ajánljuk