Külföld

Vizsga közben lábon lőtt egy hallgatót a tanár

rtl.hurtl.hu

2024. március 8. 12:17

Negyven hallgatót vizsgáztatott szóban igazságügyi orvostanból a bangladesi tanár, amikor dühében előkapta a pisztolyát. 

Letartóztattak Bangladesben egy orvosi főiskola egyik tanárát, mert vizsga közben lábon lőtte egy diákját – írta a BBC. Az eset helyi idő szerint hétfőn délután történt, az ország középső részén található Sirajganj városában.

Raihan Sharif a helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint éppen több mint negyven hallgatót vizsgáztatott szóban igazságügyi orvostanból. A helyi rendőrkapitány elmondása szerint 

a tanár azután lőtt rá a 23 éves diákra, hogy nem tudott válaszolni egy kérdésre.

Egy rendőrnyomozó pedig azt mondta, hogy a tanár és az áldozat összeveszett egy „triviális dolgon”, ami annyira feldühítette a tanárt, hogy elővette a pisztolyt, amit mindig magánál tartott, és meglőtte a hallgatót. A BBC a helyi sajtóra hivatkozva azt írta, hogy a golyó az Arafat Amin Tomal nadrágzsebében lévő mobilját találta el, és ezzel megmentette egy életveszélyes sebesüléstől.

A többi diák a lövés után sérült társuk segítségére sietett, a tanárt pedig bezárták a terembe, és kihívták a rendőrséget. A rendőrök azonnal letartóztatták. A férfi táskájában még egy pisztolyt, több töltény és tölténytárat, valamint két kést és tíz tőrt is találtak.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: GettyImages

#Külföld#lövés#pisztoly#diák#hallgató#tanár#főiskola#banglades

Címlapról ajánljuk