Külföld

Újabb furcsa bejelentés fokozza a zavart Katalin hercegné állapotával kapcsolatban

rtl.hurtl.hu

2024. március 6. 6:00

Bejelentették, hogy Katalin hercegné részt vesz egy nyilvános szereplésen, aztán kiderült, lehet, hogy mégsem.

A brit védelmi minisztérium kedden azt közölte, hogy Katalin hercegné részt vesz III. Károly király júniusi hivatalos születésnapi rendezvénysorozatán. A nyilvánosságra hozott program szerint a walesi hercegné jelen lesz a Trooping the Colour nevű színpompás katonai felvonulás június 8-án esedékes formális főpróbáján, férjével, Vilmos herceggel együtt.

Udvari illetékesek azonban nem erősítették meg a kormányzati bejelentést – írta az MTI. A BBC brit közszolgálati adó által idézett udvari illetékesek közölték, hogy a tárca a bejelentés előtt nem konzultált velük. A Kensington-palota – Vilmos és Katalin londoni hivatala – hangsúlyozta: egyelőre nincs is abban a helyzetben, hogy megerősíthesse a hercegné részvételét bármilyen nyilvános eseményen, tekintettel arra, hogy Katalin továbbra is lábadozik.

A Kensington-palota január 17-én jelentette be, hogy a 42 éves hercegnén hasüregi műtétet hajtottak végre, amely sikerrel járt. Az akkori tájékoztatás valószínűtlennek nevezte, hogy a walesi hercegné a húsvétot követő időszak előtt visszatérhet közéleti feladatainak ellátásához.

Katalin január 29-én távozott a London Clinic nevű magánkórházból, és azóta a család windsori rezidenciáján lábadozik.

Vad teóriák

Az elmúlt hetekben a legvadabb teóriák és találgatások láttak napvilágot, miután kiderült, hogy Katalin walesi hercegné január 16-án előre tervezett hasi műtéten esett át. A találgatásokat csak felerősítette, amikor Vilmos herceg egy héttel ezelőtt váratlanul, személyes okokra hivatkozva lemondta részvételét II. Konstantin egykori görög király megemlékezésén.

A Fókusz utánajárt, mi igaz a pletykákból, és valóban Katalin szerepel-e azon a fotón, ami nemrég bejárta a netet.

Nyitókép: Katalin walesi hercegné 2023. december 25-én. Fotó: Stephen Pond/Getty Images

#Külföld#katalin hercegné#műtét#szereplés

Címlapról ajánljuk