Külföld

Autóút mellé zuhant a kisrepülőgép, három gyerek is meghalt

rtl.hurtl.hu

2024. március 6. 13:58

A Kanadából az Egyesült Államokba tartó gépnek leállt a hajtóműve.

Öt kanadai állampolgár, köztük három gyerek vesztette életét, amikor kisrepülőgépük lezuhant a Tennessee állambeli Nashville közelében – írja az NBC News a hatóságok keddi tájékoztatására hivatkozva.

Az egymotoros repülőgép Ontarióban szállt fel, és nagyjából húsz méterre egy autóúttól csapódott be. Előtte még megkerülte a Nashville-i John C. Tune repteret, rövid időre eltávolodott tőle, majd ismét oda tartott, amikor a katasztrófa bekövetkezett.

Az amerikai közlekedésbiztonsági testület vizsgálója elmondta, hogy a gép ismeretlen okból ereszkedni kezdett és elhaladt a reptér felett, majd a pilóta nem sokkal utána a hajtómű leállását jelentette. Az okokra a következő napokban derül fény.


A pilóta a légiirányítás rádióforgalmazását rögzítő internetes oldal tanúsága szerint nyugodt hangon közölte, hogy vészhelyzetbe került, leállt a hajtóműve. A repülőtér második kifutópályáját kiürítették számára, de közölte, hogy túl messze van, nem fog sikerülni a leszállás, miközben a légiirányítók arra kérték, hogy próbáljon meg elrepülni addig.

A kisgép útközben leszállt Erie-ben, Pennsylvaniában és Mount Sterlingben is, de a pilóta a vészhelyzetet megelőzően nem jelzett problémát. Egy évig is tarthat, amíg elkészül a katasztrófa okát tisztázó jelentés.

Nemrég Budaörsön egy családi ház udvarába zuhant le egy girokopter, ott szerencsére nem sérült meg senki. Nézze meg a Fókusz riportját az esetről!


Nyitókép: X / Kevin Coffey

#Külföld#lezuhant#repülőgép#katasztrófa#Tennessee

Címlapról ajánljuk