Külföld

Az orosz állami média szerint az ukránok drónokkal támadtak lakóépületeket

rtl.hurtl.hu

2024. március 3. 9:26

Károkról is beszámolt az orosz média.

Egy drón szombaton becsapódott egy lakóépületbe Szentpéterváron a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség szerint, írja a Reutersre hivatkozva a FOX News. A helyi állami hírügynökség szerint az ukrán erők kárt okoztak lakóházakban. A Krasznogvardeiszkij kerületben két épület sérült meg az állítólagos támadást követően. A lakókomplexumról készült fotókon nagy kráterek láthatók. 

A helyi média szerint az összeomlás miatt hat apartman lakója sérült meg, őket kórházba szállították. Szentpétervár kormányzója, Alekszandr Beglov elmondta, hogy a lakókat evakuálni kellett.

Helyi lakosok a Reutersnek azt mondták, hogy hallották a „puffanást” hallottak, majd felcsaptak a lángok.

„Először sivítást hallottam, amikor épp nyitottam ki az ablakot, aztán hallottuk a becsapódást, majd hatalmas füst volt, és az ablakok is kitörtek” – mondta Elena, a helyi lakos a Reutersnek.

Elmondta, hogy mindez helyi idő szerint 7:00 után történt. Az állami újság jelentése azután jött ki, hogy az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij arról számolt be, hogy nyolc ember halt meg egy orosz dróntámadásban Odeszában.

Zelenszkij tájékoztatása szerint a legfiatalabb áldozat egy négy hónapos kisfiú. Az odesszai kormányzó, Oleh Kiper azt mondta, hogy az ukrán légvédelem lelőtte a Shahed orosz drónt, de a lehullott roncs lakóházat talált el.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Külföld#orosz-ukrán háború#támadás#lakóépület#ukrajna

Címlapról ajánljuk