Külföld

Éles kardokat vitt be órára a tanárnő, na vajon mi történt?

rtl.hurtl.hu

2024. február 29. 17:36

A bíróságon majd elmondhatja, miért tartotta jó ötletnek, hogy megvívjanak egymással a diákok.

Érdekes elfoglaltságot talált diákjainak egy középiskolai tanár Új-Mexikó államban. Loviata Mitchell 2022 májusában a biztonsági személyzetet kikerülve két éles kardot vitt be az intézménybe, majd az osztályával átrendeztette a padokat, és felszólította a tanulókat, hogy vívjanak meg egymással – derül ki a CBS News tudósításából.

A kétperces asszókat a diákok mobiltelefonjaikkal filmezték és fotózták, mígnem egy N. S. monogramú 16 éves lányra került a sor. A mérkőzés elején hosszú, mély, erősen vérző vágást ejtett jobb karján az ellenfele, amire a tanárnő azt mondta: „bajban vagyok”, majd felszólította a diákokat, hogy töröljék a felvételeket és ne szóljanak senkinek arról, hogy mi történt.

Mitchell nem kért segítséget a sérült diáknak, egy osztálytársa ment el segítséget hívni azután, hogy a lány rosszul lett a vérveszteség miatt. Fél órával a sérülés után hívták a mentőket és vitték kórházba a diákot.

N. S. nevében a szülők és a nagyszülők beperelték az iskolát, annak igazgatóhelyettesét és a tanárt. A beadvány szerint idegek és inak sérültek meg a lány kezében, ami állandó fájdalommal jár, és mindennapi teendőit is megnehezíti: nem tudja a ruháját begombolni, a cipzárakat felhúzni, ennivalót készíteni. Kezelésre kell járnia és poszttraumás stresszzavart is diagnosztizáltak nála, visszahúzódóbbá vált.

A felperesek szerint az iskola megpróbálta szőnyeg alá söpörni az esetet, az igazgatóhelyettes egy hivatalos jegyzőkönyvbe azt írta, hogy a kardok színházi kellékek, amiket azért vittek be az órára, hogy a fémekről tanuljanak a gyerekek.

A beadvány szerint Loviata Mitchell már nem tanít az iskolában.

 

#Külföld#iskola#kard#vívás#sérülés#per

Címlapról ajánljuk