Külföld

Pert vesztett Harry herceg a brit kormánnyal szemben: azzal vádolta őket, hogy a jobboldali szélsőségesek miatt veszélyben volt családja

rtl.hurtl.hu

2024. február 28. 19:58

Elvesztette Harry herceg perét a brit kormánnyal szemben, amely az ő és családja számára járó, vagy nem járó rendőri védelemről szólt. 

Elvesztette Harry herceg perét a brit kormánnyal szemben, amely az ő és családja számára járó, vagy nem járó rendőri védelemről szólt. A belügyminisztérium 2020-ban döntött úgy, hogy nem biztosít többé folyamatos rendőri védelmet, ha a herceg az országban tartózkodik a királyi családdal való szakítása után.

Így csak magántestőrséggel utazhatott Harry, akiknek nem szabadott fegyvert viselniük, vagy áthajtaniuk vészhelyzetben a piros lámpákon. Harry azért terelte bíróságra az ügyet, mert remélte, hogy a kormány változtat álláspontján, és ezentúl biztosítja a védelmet, írja a Newsweek.

A bíróság azonban megállapította, hogy a belügyminisztérium 2020-as döntéshozatalában semmi törvényellenes nem volt, így nem tudják kötelezni őket, hogy változtassák meg azt. Harry korábban többször beszélt arról, hogy ő és kevert rasszú családja jobban ki van téve jobboldali szélsőségesek támadásainak, mintha rendőrök védenék.

Nyitókép:  Karwai Tang / WireImage

#Külföld#harry herceg#brit kormány#rendőri védelem#szélsőséges#szélsőjobb#védelem#bíróság#per

Címlapról ajánljuk