Külföld

Orosz drónok fenyegették a német külügyminisztert Ukrajnában

rtl.hurtl.hu

2024. február 25. 14:57

Annalena Baerbock külügyminiszter egy dél-ukrajnai várost látogatott épp, amikor megszólaltak a légiszirénák, és észlelték, hogy orosz drónok nyomulnak a közelben.

Rövidre kellett zárnia ukrajnai látogatását Annalena Baerbock német külügyminiszternek Mikolajiv városában, miután megszólaltak a légiszirénák, és a közelben orosz drónokra lettek figyelmesek a honvédők. Az egyik drón a megfigyelések szerint magát a politikust és társaságát követte egy ideig.

Mivel az ilyen események után gyakran történik rakétatámadás, a külügyminisztert és csapatát páncélozott járművekkel szállították biztonságba, miközben a lakosok menedéket kerestek az óvóhelyeken.

A Deutsche Welle riportja arra is emlékeztet: Mikolajiv közvetlenül a frontvonalon fekszik. Az invázió 2022. február 14-i elindításakor az első orosz rakéták itt csapódtak be. A két éve tartó agresszíóban eddig 1300 ukrajnai ház és ezer lakás pusztult el.

Az invázió megindításának évfordulóján Budapesten is tartottak szolidaritási menetet, erről készült képgalériánkat itt tudja megnézni. A Fókusz hosszabb riporttal emlékezett meg az évfordulóról. Felidézték: az oroszok villámháborúval akarták Kijevet elfoglalni és térdre kényszeríteni, de ez nem sikerült. Vlagyimir Putyin pár napos „különleges műveletéből” elhúzódó ellenségeskedés lett.


Nyitókép: Eduard Kryzhanivskyi / Ministry of Foreign Affairs of Ukraine/Global Images Ukraine via Getty Images

#Külföld#orosz-ukrán háború#annalena baerbock#német#külügyminiszter#ukrajna#orosz#drón#látogatás

Címlapról ajánljuk